campingferie

Kreative aktiviteter med familien

Kvalitetstid er undervurderet

I en travl hverdag kan det være svært at finde måder, hvor hele familien kan være samlet på. Jeg kender alt for godt en presset hverdag med små børn. Først skal man have morgenrutinen kørt igennem, så skal de afsted til institutionen, så skal man gøre sig klar til arbejdet, hvor efter man skal hente børn og direkte hjem, for at lave mad. Det er derfor ofte meget svært at finde tid til, at kunne se andre end sin egen lille familie. For mig har det været svært, at kunne presse bedsteforældre ind i hverdagene, hvor man gerne vil slappe af og have noget kvalitetstid. Det kan være hektisk, at få familietid sammen, men når det endelig sker, så er det jo alligevel det bedste i hele verden. Derfor begyndte jeg at tænke over alternative måder, hvor jeg kunne være sammen med hele min familie på samme tid uden, at det blev besværligt.

Kreative aktiviteter om sommeren

Jeg fandt frem til nogle forskellige aktiviteter, der gør det let at samle hele familien og få set både bedsteforældre og søskende på samme tid. Hver sommer tager vi allesammen på telttur i skoven den første uge i juni. Det er en billig måde at holde ferie sammen på i børnenes skoleferie og fra mit perspektiv mere hyggeligt end en charterrejse. Man kommer tættere på hinanden på en telttur, fordi man er ude i naturen og lever mere primitivt og intimt. Du kan ikke bare gå op på hotelværelset og spille et spil eller se en film på din i-pad. Du er derimod tvunget til at være social og interagerer med din familie. Børnene lærer også at være sociale med andre børn i stedet for at sidde og få firkantede øjne på en skærm. Det er efter min overbevisning også langt sundere for børn, at være sammen med andre børn end at isolere sig på sit værelse. På den måde kan man også bedre forberede dem på det kommende studiemiljø og fremtidige arbejdpladser.

Lær at tilberede din fangst

Hvert år når vi er på telttur med vores familie, er der ingen, som tager kød med. Det er nemlig en del af vores årlige tur, at alle selv skal deltage i at fange fisk til aftenens måltid. Det giver en stor fællesskabs følelse , at bidrage til alle bliver mætte om aftenen. Den som fanger flest fisk, får en medalje hvert år. På den måde kan man øge incitamentet til, at gå den ekstra mil for at fange maden. Alle børn i vores familie bliver lært op i at fiske. Det er derfor sjovt for alle, at se deres udvikling igennem alle de år, hvor vi har gjort det. Vi tager også alle en opskrift med til, at tilberede de fisk som vi fanger. På den måde kører man ikke død i det samme mad. Den som har den bedste opskrift, bliver også belønnet, så der er noget prestige i at have den bedste opskrift med.