Kreative tips til en hyggelig badestund med de små

Hvor ofte skal dit barn i bad? Når du har fået små børn i hjemmet, kan det være svært at tag et langt afslappende karbad for dig selv. Så
hvorfor ikke gøre det til en hyggelig ting med dine børn? Det er ikke alle, som er klar over, hvor ofte de skal bade de små. Alt afhængig af, hvor stort dit barn er, skal det i bad flere gange om ugen. Er dit barn i børnehavealderen bør du bade det 2-3 gange om ugen, for at have en god hygiejne. For mange er det en sur pligt at skulle i bad, men du kan gøre det til noget sjovt, kreativt og hyggeligt uanset om du har en bruseniche eller et badekar.

Gør badet sjovt for dine børn

Det kan være svært at vide, hvordan du skal få dine børn til at kunne lide at gå i bad. Men det hele starter med at du selv giver udtryk for at i skal have det sjovt. Har du overskud til det, så lav en sange eller en dans om, hvor det er vigtigt at vaske sig henne. Det gælder om alt lige fra tæer til øreflipper. Du kan også gøre det hyggeligt ved at lege med sæben og forme den til nogle sjove ting.

Få et hyggeligt bad med et badekar

Du kan få badekar i mange forskellige størrelser og designs, så du med garanti kan finde et, der passer til dit hjem. Der findes intet bedre end at komme hjem efter en lang dag på arbejdet eller til fodboldkamp med dine børn. Har du været ude i længere tid sammen med dine børn, kan i alle sammen hoppe i badekarret sammen. Her kan I få varmen og slappe af alle sammen. Du bør ikke lade dine børn være alene i badekarret, hvis du ikke er med. Men du kan godt trække proppen ud af badekarret imens dine børn sidder i det. Mange børn synes det er sjovt at se vandet løbe ud i afløbet og det er også en god afledning, imens du forbereder nattøjet og tandbørsterne.

Hjørnebadekar eller rektangulært?

Alt afhængigt af, hvor mange i er i hjemmet og hvordan din bolig er bygget op, kan du indrette badeværelset med et badekar. Har du lavt til loftet vil et hjørnebadekar være godt. I disse vil der også være mere plads til hele familien. Har du derimod ikke så meget plads, kan du få et rektangulært badekar, der monteres langs med væggen.

Tilbehør til badekarret

Når du har børn er der mange forholdsregler, som du skal tage højde for. En af disse er eksempelvis at montere håndtag i hver side. På den måde kan du sikre at dine børn har nået at tage fat i hurtigt, hvis de glider i badekarret når de skal op. Derudover er det en god ide at få anskaffet bademåtter, som er skridsikre. Med skridsikre bademåtter vil dine børn kunne sætte af og stå fast på en måtte med deres våde
fødder. Du kan også få armaturer til badekar, som gør det let for dig at skylle sæben af igen, efter I har været smurt ind.