Kreativt hverdagstip: shop effektiv maling til hjemmet

Jeg er vild med at indrette og istandsætte. Derfor har det også været mig, som skulle renovere mit hjem. Jeg ved godt at jeg måske bare kunne betale mig fra det, men jeg forsøger altid at at spare penge, hvor jeg kan. Derfor har det taget mig lang tid at finde frem til, hvor jeg kunne købe den bedste maling til en god pris. Der skal nemlig anvendes forskellig maling alt afhængigt af, hvilket rum i hjemmet, du ønsker at male.

Maling til stuen

Vil du gerne have en nordisk og rustik stue? Så bør du helt klart overveje at shoppe kalkmaling. Første gang jeg prøvede det blev det ikke en succes, men det gode ved netop denne type maling er, at det skal have et interimistisk udtryk, som opnås ved at påføre flere lag. Kalkmaling er dyre end normal maling, men udføre du det korrekt, vil det holde længere end normal maling. Læs med her, hvor jeg gennemgår, hvordan du skal påføre din kalkmaling og få det bedste resultat.

Grå kalkmaling på væggen i stuen giver et rustikt udtryk i hjemmet
Grå kalkmaling på væggen i stuen giver et rustikt udtryk i hjemmet

Sådan arbejder du med kalkmaling

En af de vigtigste ting at huske på, når du skal renovere din stue er at sørge for din væg er helt tør. Jeg vaskede min væg ned dagen inden jeg skulle påføre malingen, så jeg var sikker på at det ville holde. Du kan male direkte ovenpå dit nuværende tapet, eller på en rå væg. Det er bare vigtigt at du husker at give væggen grunder først. Jeg påførte grunderen ovenpå min almindelige vægmaling. På den måde kan du nemlig spare mange penge på kalkmaling, der hurtigt kan blive dyrt, hvis den anvendes på en umættet væg. Et tip herfra er også at bruge kalkmaling på en væg, som er helt glat, da du opnår det bedste resultat. 

TiPS

– Lav en skitse over, hvordan du vil have væggen til at se ud
– Rør malingen sammen inden du påfører den
– Brug gerne en facadepensel, som er bred og kan nå en større flade
– Træk godt ud i malingen, så du får fortyndet den på væggen
– Brug korte strøg for at give et interimistisk udtryk eller lange strøg for en mere ensartet overflade
– Vent 1 døgn med at påføre flere lag, før overfladen er gennemtør
– Når malingen tørrer, vil den samtidig lysne op, bliv derfor ikke forskrækket over at den er mørk

HUSK

En ting som jeg ikke tænkte over var tørretiden. Kalkmaling tørrer nemlig ekstremt hurtigt og der derfor vigtigt at du får spredt den godt inden du holder pause. Derfor er det meget vigtigt at du har shoppet nok maling på forhånd, så du ikke løber tør. Kalkmaling kan være dyrt, men du kan returnere det, som du ikke har åbnet, så HUSK kvitteringerne. Når du har malet din stue, kan du give overfladen en omgang sealer, der vil hærde væggen og gøre den mere hårdfør.

Maling til soveværelset

Mørk vægmaling skaber en hyggelig atmosfære i soveværelset
Mørk vægmaling skaber en hyggelig atmosfære i soveværelset

Soveværelset er et undervurderet rum i hjemmet. Jeg ELSKER mit soveværelse, fordi jeg kan koble af her og lade tankerne vandre. Du skal slappe af i sindet og give slip på dagens opgaver. Derfor har jeg malet mine vægge i soveværelset med en farve, som giver en dæmpet atmosfære. Når jeg går ind i mit soveværelse, giver den mørkeblå nuance, som jeg har malet den mig en sindsro og dybde. Du kan også nøjes med kun at male den ene væg.

Derfor skal soveværelset være mørkt

Jeg vil anbefale at du farver dit soveværelse i en mørk nuance, som kan skabe en hyggekrog. Mange forbinder ofte hvide nuancer med et sterilt og køligt rum. Det får ikke dine tanker til slappe af og falde ned efter en lang arbejdsdag. Et mørk soveværelse repræsenterer også at dagen er ovre og at natten falder på. Derfor er der også en helt basal dyrisk effekt i det. 

TiPS

– Gå efter de blå-grå nuancer, som mørkegrå eller marineblå til dine vægge
– Giv soveværelset en hule stemning med mørklægningsgardiner 
– Brug en maling med mat finish 
– Indret soveværelset med lyse møbler og sengetøj, for at lysne rummet op