Sådan syr du dit eget sengetøj

Mangler du inspiration til, hvordan du kan spare penge på sengetøj og dyner i soveværelset? Læs med her på siden, hvor jeg vil komme med mine tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på sengetøj og dyner. Jeg er en meget kreativ person, som går meget op i, at kunne finde nye og mere besparende samt miljøvenlige løsninger.  I dagens Danmark smider vi alt for meget ud. Derfor vil jeg på denne blog prøve at komme med forslag til, hvordan du kan genbruge ting i dit hjem og anvende dem til nye og spændende produkter. 

Spar penge på sengetøjet

En af mine veninder har netop lige fået en lille dreng. Da jeg så hendes ønskeliste til barnedåben, var den spækket med ønsker til sengesæt og lagner. I børnenes tidlige alder, er der behov for, at skifte ud i sengegemakkerne. Sengetøjet, dynerne og hovedpuderne bør udskiftes hyppigt, da de hurtigt bliver grisset til. Jeg besluttede mig derfor for at prøve mig frem og kreere nogle flotte sengesæt til hendes nyfødte, som kan tåle at blive skiftet ud jævnligt. Sengetøj til børn kan hurtigt komme til at koste mellem 300-600 kr alt efter kvaliteten, om det er allergivenligt, om det er miljøvenligt osv. Derfor ville jeg lave en læsning, som ikke kostede mig synderligt meget og som i den grad var personligt. 

Brug alt, hvad der gemmer sig i skabet

En af de ting jeg gjorde, var at tjekke alt, hvad jeg havde i skabet. Jeg fandt en masse duge, kjoler og tæpper, som jeg aldrig havde brugt. Det er vigtigt at det du vælger, stof som har en blød overflade, ikke smitter af og er lavet af allergivenlige materialer. Jeg går heldigvis meget op i, hvilke materialer mit tøj er lavet af. Derfor fandt jeg en masse hvide kjoler og duge, der var fremstillet af organiske materialer. Jeg kan godt lide at lave patchwork.
Derfor miksede jeg mellem mine blondekjoler og mine mere ensartede overflader i dugene. Resultatet blev super flot og min veninde blev meget glad! Derfor valgte jeg at udvide sortimentet til mit eget soveværelse. Jeg har derfor også lavet et sæt sengetøj til mig selv. 

Find en dyne til alle sæsoner

Du kan også spare mange penge på din sommerdyne og vinterdyne ved kun at have én dyne med god åndbarhed. Sommerdyner er ofte lavet af lette materialer, som gør det let for dig at ånde i de varme nætter. Derimod er vinterdyner lavet af materialer, som kan isolere varmen, så du kan holde varmen hele natten. MEN du kan faktisk spare mange penge på at finde en helårsdyne, som du kan bruge uanset, hvilken sæson det er.
Mange af disse dyner har klimaregulerende zoner, der sørger for at du får den mest optimale fugt og temperaturregulering. Jeg fandt blandt andet en helårsdyne fra Auping, som bestod af mauriske dun. Lige præcis disse dun har den højeste bæreevne på 12 og er perfekt til brug året rundt. Der findes mange af disse dyner, så det er bare med at komme i gang med at undersøge markedet.

Her kan du finde helårsdyner med høj bæreevne:

https://www.auping.com/dk/dyner
https://ringsted-dun.dk/produkter/dyner/
https://www.sejsdyner.dk/maerker/hoie/hoie-dyner