Sommerfest på budget -den gode idé!

Forkæl dine venner og dem du holder af, ved at skubbe deres grænser, fyld deres lunger med friskluft og frisk lækker mad. 

Sommeren er slut, og dagene skal nu igen gå med skole eller arbejde. Det kan være hårdt at vende tilbage, mest af alt hvis du ligesom mig har brugt en ordentligt del af din opsparing på din ferie og på lidt for meget is og shopping undervejs. 

Gruppe A eller Gruppe B (??)

Mit indtryk er at enten tilhører man den gruppe der har fået nok af den lade, luksuriøse livsstil hvor overflod nærmest er forventet og nødvendigt. Dem der glæder sig til at komme tilbage, få skrabet ferie kiloene af sidebene og få en fast struktureret på deres hverdag igen så de kan mærke tingene går fremad. 

Eller også tilhører man den anden gruppe.. Den der kunne holde ferie til evig tid, hvis pengene var til det. Jeg elsker mit job og mit “normale” liv bevares, men det at have ingen bekymringer og bare unde sig selv det bedste hele tiden, er da ultra fantastisk

Derfor kan jeg til tider få en lille post -ferie-blues, måske i kender den sang? -Den samme der rammer mange i januar, hvor man går fra at unde sig selv i utrolige mængder og på alle tangenter, til at der skal skæres til underskud både på pengepunge og på kalorierne. -Det er er simpelthen så kedeligt, og så så trist! 

Tyrene ved hornene.

Der er intet der giver liv til en grå, og trist periode som en god fest.  Mange ville måske nævne at hvis der skal spares på budgettet er det nok ikke en fest man bør kaste sig ud i, men man er vel ikke frk. kreativ for ingenting. 

Jeg vil derfor kaste mig udi den billigste fest nogensinde, og min plan kommer her: 

Jeg vil invitere alle dem jeg holder af store som bitte små, og vi skal en tur ud i naturen. -til den helt store fisketur. Det giver bare en helt speciel følelse når aktiviteter holdes udenfor, alle gæster sænker skuldrene, der er masser af plads og du kan slippe afsted med meget mere udenfor. 

Kort og godt huskelisten

Jeg vil hidkalde mine gæster allerede kl 14, der har jeg fundet en lille plads ved kysten ikke langt fra hvor jeg bor.


Pynt; naturen kræver ikke så meget pynt. men en lille guirlande og lidt tæpper og pudder vil gøre det ekstra idyllisk, og gøre at gæsterne føler sig ekstra velkommen. 

Menu; jeg byder velkommen med lidt boller også har jeg bedt alle tage en termo med med kaffe og noget koldt, fordi så mange beholdere har jeg altså ikke. 

Underholdning; naturen byder på masser underholdning for de små, men vil for en sikkerheds skyld også tage lidt ekstra spil med, så poderne er underholdt. 

Fisk på Programmet!

Når kaffen og bollerne er onduleret skal stængerne i vandet. Jeg er så heldig at bo tæt ved min familie der elsker at fiske og har utallige Daiwa stænger stående, og hver år kommer der nye til, så jeg har allernådigst lånt et arsenal hjemme, men er sikker på de kan lånes, lejes eller købes til en ok pris også.

Jeg har også købt en ramme af de billige dåseøl og lavet en hyldeblomst saft af blomsterne fra den offentlige sti hvor jeg bor, også er det bare at vente. Jeg forventer en masse sludren måske lidt strategi-snak og måske endda også konkurrencer med alle de andre omkring fiskeriet. 

Jeg er optimist, så jeg regner da med at vi har heldet med os, så derfor har jeg forberedt en salat og bagt lidt flute, så vi kan smide fangsterne på grillen og nyde resten af aftenen under stjernerne. 

Fyldt op på overskud, så godt som gratis

Alt i alt koster arrangementet: Nogle boller (+ekstra dej til fluté) en salat, og lidt øl, det kan nærmest ikke blive billigere. 

Desuden kan man med et arrangement som dette også sagtens opfordre til at folk medbringer hvad end de har lyst til. Indtil videre er der fuld opbakning på eventet, selvom jeg virkelig lokker en del af mine kære veninder ud af deres comfort-zone. 
Jeg glæder mig til at melde tilbage om dagen bliver en succes, det er jo lige før det bliver en hel happening. 
Har i andre gode ideer til billige opskrifter på fester, så del dem endelig herunder, så vi kan inspirere hinanden:)