Tips til at finde sommerkjolen, som fremhæver det bedste ved din krop og facon

Kjoler er flotte og feminine at have på når du er på arbejde og i byen. Der er ingen grænser for, hvad du kan have på til dem. Har du brug for lidt tips og tricks i ren Frk. Kreativ-stil til, hvordan du kan finde den rigtige kjole til dig? Så læs med her og få inspiration til, hvordan du kan få det perfekte sommeroutfit med en kjole, der passer til din kropsform. 

Find ud af, hvilken kropstype du er

Det er lettere sagt end gjort at finde frem til den pasform, som matcher din krop. Jeg brugte meget lang tid på at finde ud af, hvilke typer af kjoler, som passede til mig. Du skal starte med at finde ud af om du er æbleformet, pæreformet, lige ned eller noget helt fjerde. For mig tog det mange timer at tage kjoler af og på uden at finde frem til noget, der sad godt på mig. Derfor vil jeg prøve at give dig nogle råd ud fra hvad jeg har erfaret. 

Er du æbleformet?

Jeg vil betegne dette, ved at din volumen sidder på dine skuldre og mave, men har et tyndt og smalt understel med en lille numse. Jeg ved at det kan være svært at finde noget, som kan få dit brystparti til at virke mindre. Jeg ved godt det kan være svært at finde en kjole, som vil sidde godt fordi du er større foroven end forneden. Er du æbleformet vil du skulle bruge to forskellige størrelser. Derfor ville jeg starte med, at finde noget tøj, der sidder tæt på din barm Men du skal samtidig finde en, der fjerner fokus fra din barm og ned på dine ben og numse. 

Den perfekte kjole vil derfor være: 
For at skabe harmoni, vil den perfekte kjole til dig være en, som giver fylde til dine ben. Her vil jeg klart anbefale en kjole i A-facon. Det skal du gå efter: Kjoler, der får din krop til at se harmonisk ud. En kjole, der slutter til om overkroppen og har et skørt med A-facon giver fylde til din underdel og bringer dermed din krop i balance – du kan dog også vælge at lede opmærksomheden væk fra dine bryster og brede skuldre og ned til din lille bag ved at trække i en kjole, der er enkel for oven (husk! mørke farver dølger!) og som slutter tæt til om mås og lår. 

TIPS: Jeg ville sørge for at finde en kjole, der sad så tæt på min overkrop, at jeg ikke behøvede en BH på. Jo større BH’en er des større og voluminøs vil din krop syne. Vælg derfor en der har et skørt af blonder eller med motiv, så opmærksomheden bliver afledt.  

Er du pæreformet?

Det er ikke alle, som ved, hvad det vil sige at være pæreformet. Jeg ville sige at det er dig, som har brede hofter og numse med fyldige lår, men en smal overkrop. Mange vil tilmed bruge forskellige størrelser oppe og nede. 

Den perfekte kjole til dig: Vil derfor være en, som fremhæver din slanke overkrop. Det kan være svært at finde frem til en kjole, som matcher dig fordi din harmoni i kroppen er skævt fordelt. Derfor ville jeg vælge en kjole, som er stropløs eller fremhæver dine bare skuldre. Derfor vil en kjole med et plisseret skørt, der går lige ned være perfekt. Modsat vil en kjole, eller et jumpsuit, der sidder til lige over hofterne ikke være god til din kropstype, da den vil fremhæve de dele af din krop, som du ønsker at tage fokus fra. 
TIPS: Sørg for at finde en overdel, der sker noget på. Jeg ville anbefale at bruge en overdel, med pailletter, blonder eller frynser. På den måde vil opmærksomheden blive afledt fra dine brede hofter og fyldige lår. Er dine hofter meget bredere end dine skuldre, vil jeg anbefale en firkantet form, som kan udjævne forskellene og fremhæve dine kraveben. 

Er du lige op og ned?

Fra æbleformet til pæreformet er der også typer, som mangler lidt former. Disse typer vil som oftest være aflange med en slank talje. Mangler du former, er det vigtigt at finde en kjole, som kan give dig det. 
Den perfekte kjole til dig: En af de største ulemper ved at gå lige op og ned er, at du let kommer til at se maskulin ud, hvis du ikke klæder dig i de rigtige snit. I min optik gælder det derfor om at skabe en illusionen om en krop med former. Jeg ville derfor gå efter en kjole med en dyb udskæring foran eller på ryggen med en høj slids. Du vil med disse udskæringer kunne skabe en symmetri, der vil fremhæve din krop. TIPS: Tilfør et bånd i taljen på din kjole, som kan give dig en større barm. 

Har du en timeglasfacon?

Hvis du har en timeglasfigur, vil du være misundt af mange kvinder. Dette er den mest kvindelige kropsfigur, som ofte er efterlignet i tegnefilm. En timeglasfigur er kendetegnet ved en smal talje, stor barm og fyldig numse. Det vil derfor være en fordel for dig at fremhæve disse smukke detaljer ved din krop. 

Den perfekte kjole til dig: Jeg ville klart gå efter kjoler, som fremhæver dine former, som eksempelvis en Etui eller pencil kjole. Disse sidder stramt på din krop og følger alle dens kurver. Du kan næsten bære alle typer af kjoler, selv A-formede med strutskørt og kjoler med udskæringer. TIPS: Hvis jeg var dig, ville jeg undgå kjoler, der sidder løst fra bryst og nedefter, da det kan få dig til at se større ud end du er. Det vil samtidig skjule din flotte hvepsetalje og din fyldige bagdel.