Vær med på sommermoden med disse modetips

Er du i tvivl om, hvordan du skal style din garderobe til sommer? Læs med her hvor jeg vil gennemgå nogle af de trends, som kommer til at præge modebranchen i løbet af sommeren.

Forårsmoden 2019 – få styr på tendenserne

Det kan være svært at vide, hvad der bliver populært i modebranchen fra år til år. Det er meget forskelligt, hvilke farver, materialer og accessoires, der kommer til at præge alle tøjbutikker og modehuse i Danmark. Derfor har jeg udarbejdet en guide til dig, så du let kan få et overblik over, hvilke tendenser som bliver populære:
– Pang farver
– Store, oversized ærmer 
– Maritime smykker
– Dyreprint 
– Net og fløjl i tekstilbranchen
– Surfer- cykel- og business-stilen bliver populær

Få gang i farverne

I 2019 kommer moden til at være præget af meget stærke pangfarver, der kan skabe et blikfang og nogle iøjnefaldende outfits. I sommermånederne bruger jeg de stærke farver, som rød, lys gul, og lys turkis farvet. Disse farver giver en god kontrast til hverdagens valg af tøj i hvid, grå og sort og kan mikses med andre dæmpende farver, for at skabe harmoni i garderoben. Jeg har især været glad for mit valg af gult tøj, accessoires og sko, da det er en behagelig varm farve, men en du også kan bruge i hverdagen uden, at skabe for meget opmærksomhed. Du kan f.eks. bruge en kimono i mange forskellige pangfarver med blomstermotiv til en højtaljet denim nederdel, for at dæmpe den gule farve og gøre looket mere casual. Jeg er også vild med den turkise farve, fordi den er elegant og passer til mange andre nuancer i garderoben. Du kan blandt andet bruge den til hvid, sort og denim farvet, for at give noget kontrast.

Store ærmer og naturen er det nye

Jeg hører rigtigt ofte udtrykket ”Less is more”, men det er bare ikke tilfældet i år 2019. Her er det faktisk det modsatte, som er gældende. Sommerens tendenser er nemlig total old school med store pufærmer på både kjoler og jakker. Derudover er det også meget naturen, som er en inspiration til mange smykker. Jeg har blandt andet fundet mange flotte armbånd og halskæder lavet af muslinger og øreringe, som er lavet af fjer. 

Lav dit eget sommeroutfit

Jeg er vild med at kunne lave sit eget sommeroutfit. Derfor vil jeg gerne give lidt ud af mine råd til, hvordan du kan lave dit eget. En af de tendenser, som er meget prægende på den danske sommer mode er faktisk et ganske almindeligt net. Du kan hækle dit eget shoppingnet/taske eller din egen netkjole. Det er især blevet brugt meget i Sydeuropa, hvor den mere boheme stil er udbredt. Du kan sagtens hækle din egen strandkjole i neutrale farver, som beige eller mere pangfarver, som den turkisblå. Du kan bruge din netkjole udover din bikini eller udover en stropkjole, for at give et interimistisk udseende. Noget andet, som jeg har brugt meget på de koldere dage, er et par net strømpebukser indenunder et par hullede jeans. Du kan få netstrømpebukser i mange forskellige farver, som du kan mikse med en fed blazer jakke i samme nuance. 

Hvilken stil vil du være?

Jeg bruger meget sport, som inspiration til min garderobe. Jeg har eksempelvis mange nederdele, der minder om dem, man bruger i Tennis turneringer. Men en af de mere banebrydende beklædninger, som aldrig har været forbundet med noget sexet, er cykelbukserne. Disse bukser er ofte forbundet med noget maskulint, men er blevet til et af de vildeste modefænomener. Jeg bruger gerne et par sorte cykelbukser indenunder min sorte blazerjakke, hvis jeg skal på cafe med mine veninder. Det er et sporty, men elegant udtryk, man skaber ved at tage nogle stramme short til en stor blazer. Det er nemlig også meget blazerjakken, der er i fokus, men tilført store pufærmer. Er du mere til den casual stil, kan du også iføre dig en T-shirt med store tryk på. Hvis du kører den mere casual, vil jeg anbefale at du laver fletninger i håret for at gøre det mere stilet.